Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

HUSABERG Βαφή σκελετού και λοιπόν εξαρ/των

Στις ημέρες μας ή μάλλον καλύτερα, στην εποχή μας !! Η ενασχόληση με αυτό που αγαπάμε, είναι κάτι το οποίο μας γεμίζει απλόχερα με ωραίες στιγμές σαν ναρκωτικό την ψυχή και το μυαλό μας. Έτσι λοιπόν και εδώ ο εν λόγο φίλος και πελάτης, μας έφερε το μηχανάκι του που τόσο αγαπά και τον γεμίζει με ώρες οδηγηκής απόλαυσης, στο μαγαζί για να επιληφθουμε στην χρωματική του τονική αναβάθμιση!

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

HONDA CBR 1100 XX BERINGER DISKS



Ακόμα μία εργασία μας στην βελτίωση της αγαπημένης (του ιδιοκτήτη)
HONDA CBR 1100 XX επιδέχοντας βαφή τροχών σε Ασιμή μεταλλικό και προσθήκη σωστών (κατ' εμάς!) δίσκων φρένων απο την Γαλλική BERINGER !

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Αισθητική βελτίωση – βαφή κράνους! UVEX


Μια από τις πολύ παλιές μας ασχολίες και αγάπες στην δουλειά μας – μου, ήταν και είναι η Αισθητική παρέμβαση – βελτίωση στα κράνη προστασίας αναβάτη που έχουμε. Στον τομέα αυτό η αισθητική παρέμβαση περιελάμβανε μόνο την επί μέρους βαφή και σχεδιασμό γραφικών επάνω στο κράνος βελτιώνοντας την όψη του.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

YAMAHA R1 02’ 03’ STREET FIGHTER


Ένα θέμα στην μετατροπή εμφάνισης της καλής μας, είναι και η εφαρμογή Street fighter , μετατρέποντας μια super sport μοτοσικλέτα σε κατάσταση γυμνής (κατά ένα τρόπο λεγόμενα). 

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

HONDA CBR 900 RR (954)




Στο θέμα της αισθητικής παρέμβασης έχω εδώ και 15+ χρόνια επαγγελματικά να επαναστατώ στα εταιρικά χρώματα των μοτοσικλετών μας. 

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

PIAGGIO VESPINO 50cc Total Recall

Αυτό τον καιρό ήρθε στα χέρια μου μια φανταστική για εμέ δουλειά. Η εργασία που ήθελε ήταν πολύ και καλή. Πολύ γιατί το Vespino (Vespa) ήρθε κατόπιν επεξεργασίας αμμοβολής και μετά από πολλές διαδικασίες συντήρησης έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει.





























Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

O κόσμος της μοτοσυκλέτας έχασε έναν οραματιστή




Απόψεις του Δημήτρη Διατσίδη απο το αδερφικό
Site motograndprix.gr

Ο Claudio Castiglioni, στα 64 του είχε αναλάβει και πάλι, ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα, την Προεδρία της αγαπημένης του MV Agusta Motor S.p.A., την εταιρία που είχε αναστήσει τα τελευταία 15 χρόνια. Μετά από μια γενναία μάχη με μια ασθένεια, έφυγε την Τετάρτη 17 Αυγούστου σε νοσοκομείο του Varese. 
 

 

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

CLAUDIO CASTIGLIONI Έφυγε ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του χώρου της μοτοσυκλέτας.



κείμενο αντεγραμμένο απο αδερφικό
σήμερα 17 – 8 -2011



Δεν πενθεί μόνο η MV AGUSTA για τον χαμό του ιδιοκτήτης της, που πέθανε σήμερα (17/8/11) σε ηλικία 63 ετών, σε κλινική του Varese.
Ο Claudio Castiglioni υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που έχουν περάσει από την βιομηχανία της μοτοσυκλέτας.

















Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

HONDA “AFRICA TWIN” XRV 750

Ένα από τα καλα πετυχημένα μοντέλα της μαμάς HONDA είναι αυτό το AFRICA TWIN 750!!
Όχι ιδιαίτερα σε αυτό τον χρωματισμό , αλλά αυτό ο τύπος Αφρικάνας!

























Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

TRACK MONDAYS New Price!!!!


Μετά από αρκετές φορές που ζήτησαν οι φίλοι και παρευρισκόμενοι κάθε Δευτέρα στα Track Mondays , καταφέραμε και κατεβάσαμε έστω και για λίγο την τιμή.
Από τα 30 ευρώ που είναι εδώ και 3 χρόνια στα 25 ευρώ.
Μικρό αλλά θεμιτό το αποτέλεσμα της μύωσης.
Για αυτό από την ερχόμενη Δευτέρα προμηθευτείτε και με Τάλιρα μαζί σας για να μπορέσουμε, είτε να δίνουμε τα ρέστα, είτε να τα παίρνουμε αυτούσιο το ποσό και να μην μπερδευόμαστε με ρέστα κλπ.
Για ότι άλλο νεώτερο, και εύχομαι θεμιτό, τα λέμε είτε από κοντά ,(στην πίστα τις Δευτέρες) είτε δια τηλεφώνου, είτε από το μαγαζί που είμαστε 12 ώρες καθημερινά, είτε και από αυτό εδώ το Blog που ασφαλώς διαβάζετε τα πεπραγμένα!!

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

FOUL SCOOTER MONDAY!!

Μια πολύ ωραία Δευτέρα στα αγαπημένα μας Track Mondays πέρασε με πλήθος κόσμου και τον ερχομό των μελών από το Vespa Club Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

30η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών


Για τους λάτρεις της μοτοσικλέτας και της Πανελλήνιας Συγκέντρωσης Μοτοσικλετιστών που γίνετε κάθε χρόνο το τριήμερο του αγίου πνεύματος, έτσι και φέτος όπως έχω γράψει σε προηγούμενο άρθρο , έγινε αυτή η Συγκέντρωση η 30η κατά σειρά . Επειδή όμως δεν μπορέσαμε να συμμετάσχουμε και εμείς σας παραθέτω ένα άρθρο από τον φίλο και γνωστό δημοσιογράφο Η. ΝΤΕΒΕΛΗ και το διαδικτυακό περιοδικό του motorsite.gr.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

30η Πανελλήνια Συνκέτρωση Μοτοσικλετιστών


Καλή εβδομάδα και ας είναι σήμερα Τρίτη. Το θέμα είναι ότι χθες ήταν του Αγίου Πνεύματος και λόγο αργίας αλλά και λόγο της 30ης Πανελλήνιας Συγκέντρωσης Μοτοσικλετιστών που έγινε φέτος στη Σκιάθο , το νησί πρέπει να αναστέναξε από τις μηχανές και τα ευτράπελά. Ο καιρός είχε την δική του άποψη όλο το τριήμερο. Με ήλιο αλλά και πολλές βροχές και καταιγίδες μεμονωμένα κατά τόπους (σε όλους τους τόπους της χώρας). Περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα αλλά σας εναποθέτω αυτά που έγραψε ο φίλος Η.Ντέβελι στο προσωπικό του motorsite.gr με το θέμα της Παν/ιας।""


Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

TRACK MONDAY’S stop for 13-6-11’ σταματάμε λόγο Αγίου Πνεύματος & Παν/νιας Συγκ/σης Μοτ/των


Για αυτή την Δευτέρα 13 Ιουνίου δεν θα είμαστε στην καθιερωμένη Πίστα τις Δευτέρες λόγο αργίας που είναι του Αγίου Πνεύματος. Όλος ο κόσμος θα μουσκεύει τα ……….. στις παραλίες και αρκετοί μοτοσικλετιστές θα βρίσκονται στην ΣΚΙΑΘΟ για την 30η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών.
Με αφορμή και εμείς αυτών τον γεγονότων είπαμε για μια Δευτέρα να μην βρεθούμε με τα δερμάτινα μας στην πίστα. Ίσως να λιάσουμε και εμείς τα ….. μας ή αν καταφέρουμε να βρεθούμε και εμείς όπως πολλά χρόνια τώρα στην καθιερωμένη Πανελλήνια Συγκέντρωση.
Με αυτά και με αυτά όσοι πάτε-πάμε στην συγκέντρωση , να έχουμε καλό πήγαινε και καλό έλα πίσω στα λημέρια μας. Το ραντεβού μας-σας με την πίστα θα είναι στην ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου με την παρουσία στου περιοδικού MotoXtreme που θα περάσουμε ένα άρθρο για τις Δευτέρες μας στην πίστα , αλλά και για την χρήση όχι μόνο super sport μοτ/των αλλά και με scooter.
Να είμαστε και να είσαστε γεροί και τα λέμε από κοντά εκεί τότε στις 20 Ιουνίου

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

TRACK MONDAY’S keep going!!!


Μετά από μια σωστά στημένη και εφ όλης της ύλης συζήτηση , με τους ιδιοκτήτες του χώρου, μπήκαν στο τραπέζι τα θέματα που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και απασχολούν το όργανο που υπάρχει μέσα από το κρανίο μας. Όπως προ είπαμε υπήρξανε κάποια σύννεφα στον ουρανό που ήθελαν να ρίξουν την βροχή τους και όποιος βραχεί , βράχηκε , εκτός από τους ίδιους που νόμιζαν ότι με τα αδιάβροχά τους θα έμεναν καθαροί και στεγνοί.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

KAWASAKI GTR 1400









Ένα από τα καλύτερα Touring μηχανάκια και το μοναδικό της εταιρίας Προσφέρει στον αναβάτη την απόλυτη άνεση στην οδήγηση ια ένα ξεκούραστο και απολαυστικό ταξίδι ή βόλτα.. Με την τοποθέτηση μιας extra ζελατίνας κερδίζει ο αναβάτης πολύ καλύτερη προστασία από τον αέρα λόγο του μεγαλύτερου ύψους και φάρδους που έρχεται η εν λόγο Ζελατίνα

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

TRACK MONDAYS 23-5-2011




Άλλη μια πολύ καλή Δευτέρα στην πίστα με αρκετό κόσμο και 17 συμμετοχές παρόντες παρά την βροχή ή μάλλον τα καρεκλοπόδαρα που έριξε το μεσημέρι ο ουρανός με τόσο ένταση που είχαν πλημυρίσει τα πάντα αλλά μέχρι της 6 που ξεκινήσαμε όλα ήταν καθαρά από την δύναμη της βροχής και στεγνά!!!

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

TRACK MONDAYS 16 -5 -2011


Με του καιρού τα τερτίπια για άλλη μια χρονιά και άλλη μια φορά, εμείς σταθερά και δυνατά την κλασική μα ς Δευτέρα στην Πίστα ήμασταν εκεί και μάλιστα με αρκετό κόσμο παρόντα αψηφώντας τα αγριεμένα σύννεφα που μας περιτριγύριζαν και έδωσαν βροχές αλλά ευτυχώς λίγες μόνο ψιχάλες στην πίστα.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

TRACK MONDAYS 2ND DAY!!! 9-5-2011


Για δεύτερη φορά και φέτος με τον καιρό να μας κάνει τα δικά του παιχνίδια. Θα μου πείτε και τις άλλες χρονιές όλο και κάτι τέτοιο υπήρχε, με το θέμα «σας βρέχω δε σας βρέχω».
Χθες λοιπόν ο καιρός ήταν από την Κυριακή το βράδυ με πολύ βροχή και όλη την Δευτέρα με απειλητικά σύννεφα στον ουρανό , να θέλουν να ρίξουν ότι είχαν μέσα τους. Αλλά το απόγευμα πηγαίνοντας για την καθιερωμένη μας «Δευτέρες στην Πίστα» (σε πολύ Ελληνική μετάφραση) φύγαμε από το μαγαζί μας ,

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

TRACK MONDAYS is BACK!!!!!








Μετά από την αναμονή της έλευσης της Άνοιξης και το μεγάλωμα της ημέρας από την Νύχτα, ήρθαν με χαρά και την Τρίτη τους χρονιά τα αγαπημένα μας –σας Track Mondays!!!
Η πρώτη Δευτέρα της χρονιάς ήταν χθες 2 Μαΐου 2011 με αρκετά μεγάλη προσέλευση οδηγών και ανθρώπων για τον απογευματινό μοτοσικλετιστικού καφέ τους

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

TRACK MONDAYS 2 -5 – 11 IS BACK AGAIN!!



TRACK MONDAYS ξανά ξεκινάμε με την αγαπημένη μας-σας ενασχόληση της Δευτέρας στην Πίστα. Ένα ωραίο happening για όσους λατρεύουν την οδήγηση της αγαπημένης τους σε χώρο ασφαλείας όπου θα μπορέσει η μοτ/τα να τους δώσει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στην αγωνιστικού τύπου οδήγηση.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

YAMAHA R1 07’ GOLD







Στα πλαίσια της εργασίας μας που διακατέχετε εδώ και 16 χρόνια στην αισθητική βελτίωση των μοτοσικλετών, σας παρουσιάζουμε μια μικρή αλλά, και δυνατή, στα επί μέρους βελτιωμένα σημεία που έχουν θέμα με τον «ΧΡΥΣΟ».

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

REMUS HEXACONE CARBON for TDM900


Στην νέα μας σειρά στο M-Place BlogSpot σας παρουσιάζουμε προϊόντα τα οποία τα υποστηρίζουμε και τα παρέχουμε στους πελάτες μας. Μπροστά σας πως κάθονται οι REMUS HYPERCONE στο YAMAHA TDM 900.
Ένα ζεύγος εξατμίσεων από την Αυστριακή εταιρία η οποία παρέχει απόδοση αλλά και όπως βλέπετε εδώ και πολύ καλή βελτίωση αισθητικής.
,



















 

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ERMAX ACCESSORIES for R6 .

Στην νεα μας τοποθέτησh μέσα στο
blogspot
σας παρουσιαζουμε μια σειρά απο αξεσουάρ που μπήκανε τελευταία σε μοτοσικλέτες φτιαγμένες στο κατάστημα μας.

YAMAHA R6 πλήρης ανκατασκευή και βελτίωση στην οπτική της μοτοσικλέτας।

Στην βαφή - αερογραφία ανέλαβε δια χειρός ο

T।T।D (Τουμπίδης Θωμάς) σε όλο το φάσμα της εργασίας αυτής στις επι μέρους επιφάνειες
Έγινε η τοποθέτηση μερών απο την Γαλλική εταιρία βελτιοτικών στην εμφάνιση

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

SHOEI R 1100








Ο εν λόγο ιδιοκτήτης πριν κάνει την αγορά του ήρθε πρώτα από το μαγαζί μας και με την συζήτηση που κάναμε στο τι και πώς , αποφάσισε και το αγόρασε το SHOEI XR 1100 ένα από τα νεα μοντέλα της εταιρίας. Το ζητούμενο από την αρχή ήταν να τοποθετήσουμε την Ελληνική μας σημαία αλλά και να αποδώσουμε και το γνωστό «αστέρι της Βεργίνας».

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

KAWASAKI ZX10R 07’ TRACK DAY MOTOGP REPLICA



Ένα από τα κορυφαία μοντέλα της KAWASAKI είναι ασφαλώς το ZX10R. Γρήγορο δυνατό αντρίκιο μηχανάκι που ζητά από τον κάτοχό του να έχει χέρια για να το πάει. Το δεύτερο στην σειρά μοντέλο μετά από το απόλυτο κατσίκι και προκάτοχό του 04’ & 05’ που είχε πάρει καρδιές και είχε λίγους αλλά φανατικούς λάτρεις της συγκεκριμένης μοτοσικλέτας και λόγο σχήματος αλλά και λόγο ότι ήταν και είναι απόλυτη μηχανή.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Aprilia RSV4


Aprilia RSV4
Μετά από το βραβείο «ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2009» η Aprilia RSV4 FACTORY, είναι η μοτοσυκλέτα που έχει κάνει αίσθηση στο κόσμο της μοτοσυκλέτας, τόσο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, την απαράμιλλη σχεδιαστική εμφάνιση (και ας λένε ότι έκλεψε λίγο από την RC211V HRC motoGP) όσο και με την μέχρι τώρα απόδοση της στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes, ανακηρύσσεται η ΚΑΛΥΤΕΡΗ SUPERSPORT ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ για το 2009.


















Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΑΜΑΤΑCBR954RR



KALAMATA RULES!!!!!!
Μέχρι τώρα ήξερα πως η Καλαμάτα είναι γνωστή για το λάδι της, τον χορό (καλαματιανός όπως λέγετε…) το μαντίλι !?!?!? την φούντα ??!?!?!?!? και τα σύκα?!?!?!?!?!??!!?

Το γιατί μην με ρωτάτε δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω από εσάς εκτός εάν ξέρετε κάτι που δεν ξέρω εεε!!!!

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

TTD HONDA SP-1 two sides the same story!! Τα δυο πρόσωπα μιας HONDA VTR 1000 SP-1

Νο 29

MotoXtremeΙούνιος २००२

Η νύχτα πέφτει, η διάθεση αλλάζει, τα πάθη βγαίνουν στη φόρα. Μέσα στο πέπλο της σχεδόν όλα αποκτούν διαστάσεις μαγικές, έτοιμες να πάνε το μυαλό σε άλλα επίπεδα.
Η μεταμόρφωση δεν θα αργήσει. Η κάθε πλευρά του εαυτού μας περιμένει να την ανακαλύψουμε. Θα αρνηθείς μια τέτοια πρόκληση?
Ξημερώνοντας, όλα είναι όπως τα περιμένεις, λίγο πολύ. Προσγειωμένα, τακτοποιημένα, αληθινά. Έχει κι αυτό τη μαγεία του, αν το σκεφτείς.
Θέλω τώρα να καθίσεις και να δεις τη μοτοσικλέτα σου. Και να φανταστείς τον άλλο της εαυτό. ¨Όχι τον αξιότιμο Dr Jeckyl αλλά τον τρελαμένο και ικανό για όλα Mr. Hyde.
Αυτόν που κρύβουμε όλοι μέσα μας…. Ο Θωμάς Τουμπίδης το έκανε και μας το λέει το πως και το γιατί. Κάθεστε αναπαυτικά?
Έχοντας βρει τη μηχανή που θα μπορούσε να ικανοποίηση τη δίψα ια την υπέρτατη ηδονή στη πίστα, τον δρόμο μα και στην οφθαλμολαγνεία των απανταχού café racers έπρεπε τότε ο αδίστακτος idiot κτήτης να ασελγήσει ασυστόλως χωρίς ντροπή και σεβασμό πάνω στο κορμί της! Το κορμί από μια HONDA VTR SP-1 δεν είναι και κάτι το συνηθισμένο για να ασελγήσεις επάνω της μετατρέποντας το και βελτιώνοντας τα ήδη βελτιωμένα μέρη της που με τόση επιμέλεια έκανε η μαμά HONDA για να είναι όμορφη μα και νικήτρια στους ανά τον κόσμο αγώνες ταχύτητας.
Βέβαια η μαμά μορφή της δεν είναι και ότι καλύτερο ειδικά από θέμα βάρους και επιδόσεων. Προσπαθώντας να εκπολιτίσει την καθαρόαιμη SUPERBIKE SP-1 έκανε ένα πολύ καλοδεμένο σύνολο που όμοιο του δεν περπατάει. Γεμάτη μεν αλλά με λεπτή σιλουέτα δε, καλύπτει τα γούστα των ανά τον κόσμο αναβατών που θα ήθελαν την αγοράσουν αλλά δεν μπορούν λόγω της υπερβολικής για τα κυβικά της τιμή. Τα πεντέμισι τουβλάκια που έκανε (και κάνει!) είναι πολύ περισσότερα από το κόστος των Best Sellers της αγοράς (βλέπε R1-CR-ZX9R-GSXR1000) που με σειρά τους τα έχουν όλα και συμφέρουν. Αυτό όμως που δεν έχουν και έχει αυτή είναι η μοναδικότητα της και ο τίτλος που κουβαλά στην πλάτη της από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας. Μοναδικότητα που δεν σταματάει στους τίτλους αλά και στη μοναδική εμφάνιση της που δεν μπορείς να την συγκρίνεις με τίποτα άλλο. Σαν όνομα ο κόσμος την έχει μπερδέψει με την VTR FireStorm που είναι απλά μια καλή (και φτηνή ) V2 touring μοτοσικλέτα. Στο άλλο άκρο είναι αυτοί που δεν την γνωρίζουν καν. Δηλαδή αυτοί που σε ρωτούν «αυτό τι είναι 400 ή 600????» «η ουρά είναι από R1????»¨ και άλλα τέτοια γλαφυρά που με διαφεύγουν αυτή τη στιγμή.
Στην περίπτωση μας τώρα έχουμε φτάσει ακόμη και οι ιδιοκτήτες των λιγοστών SP-1 που κυκλοφορούν στη Ελλάδα να μπερδεύονται με το αποτέλεσμα της βελτίωσης αυτής! Τρομερή αλλαγή δεν έχει γίνει στην μεταποίηση των πλαστικών μερών της αλλά και αλλαγή του υλικού τους από πλαστικό σε πολυεστερικό το οποίο είναι κατά πολύ ελαφρύτερο από το μανίσιο. Επίσης διαιρείται σε λιγότερα μέρη και είναι και ποιο ευτελές σαν υλικό που έχει αντίκτυπο στο φλέγον ζήτημα του κόστους. Γιατί όσο κάνει ένα πλαϊνό γνήσιο φαίρινκ άλλο τόσο κοστίζει όλο το σετ των πολυεστερικών…. Και έχεις και την προκαταβολή για την βαφή τους!! Ένα άλλο καλό της τοποθέτησης πολυεστερικού κουστουμιού όπως είχαμε πει και στο άρθρο για την προετοιμασία για αγώνα , είναι ότι τα γνήσια πλαστικά κομμάτια τα έχεις αγρατζούνιστα στην ντουλάπα σου και ανά πάσα στιγμή τα παρουσιάζεις original την ώρα της πώλησης. Το συγκεκριμένο μωρό βέβαια η γκαρνταρόμπα του διαθέτει και ακόμη ένα κοστούμι κομπλέ για αγωνιστική χρήση έτσι ώστε να μη λερώνει ούτε τα γαμπριάτικά αλλά ούτε και τα βραδινά ρούχα της εξόδου στα clubs. Το δύσκολο της υπόθεσης είναι ηα ηλεκτρική βενζιναντλία που που είναι κρυμμένη στα σωθικά του ρεζερβουάρ. Έτσι δεν μπορούμε να αλλάζουμε τα ντεπόζιτα τόσο εύκολα όσο τα φαίρινκ. Αλλά αυτό θα λυθεί σε λίγο καιρό με την αγορά μιας δεύτερης αντλίας για το racing ντεπόζιτο. Γνωστή λοιπόν η κατασκευή από τους αγώνες στο παγκόσμιο superbike αλλά και από τους δικούς μας αγώνες αφού είναι η προσωπική μοτοσικλέτα του υπογράφοντα με την οποία εκτός του ότι κυκλοφορώ, συμμετέχω και στους αγώνες που έγιναν και γίνονται στην πίστα των Σερρών με την υποστήριξη του περιοδικού αλλά και γνωστών εταιριών της Θεσσαλονίκης.
¨Όσον αφορά την προετοιμασία της για την αγωνιστική της περίοδο έγιναν φυσικά οι απαραίτητες αλλαγές και βελτιώσεις στον τομέα των αναρτήσεων , φρένων, εξατμίσεως, αλλά και αγωνιστικού στησίματος! Τα συγκεκριμένα εξαρτήματα τα φοράει και στην καθημερινή της ζωή και συμβίωση με τον idiotκτήτη της!! Ας δούμε όμως λίγο ποιο αναλυτικά τα επι μέρους τζιτζιμπρίτζια που την κλανουν να ξεχωρίζει στα προσεκτικότερα βλέμμα των γνωστών στις μηχανές. Ο γνωστός πλέον βελτιωτής εξατμίσεων AKRAPOVIC έχει τον πρώτο λόγο στην κατασκευή για την ομάδα της HRC των εξατμίσεων που φοράει η εργοστασιακή superbike SP-1 για το WSBK. Σύμφωνα λοιπόν ,με τα λεγόμενα του ….Igor… αυτή η εξάτμισή είναι κατά 5 κιλά ελαφρύτερη από την μανίσια και με 8 ίππους περισσότερους χωρίς την βελτίωση του μίγματος από το injection ή από βελτιωμένους εγκεφάλους και ηλεκτρονικές. Και για τους λάτρεις των αριθμών η γνήσια εξάτμιση ζυγίζει 12 (ολόκληρα ) κιλά , ενώ η AKRAPOVIC μόλις 7!!!.’
Δυστυχώς δυναμομέτρηση δεν μπορούμε να σας δείξουμε αφού περιμένουμε τα Power Commander που θα βελτιώσουν και την απόκρισή του γκαζιού σε ολόκληρο το φάσμα των στροφών. Οι αναρτήσεις έχουν και αυτές με την σειρά τους χέρι αλλά και αρκετά λεφτά. Εμπρός αλλαχτήκανε τα ελατήρια, οι βαλβίδες και τα λάδια (με διαφορετικού ιξώδους) με στόχο την καλύτερη λειτουργία στην πίστα. Πίσω μπήκε ένα αμορτισέρ της Ohlins που διαθέτει υδραυλική προφόρτηση του ελατηρίου και όλες τις ζητούμενες ρυθμίσεις. Μεταμόρφωσαν το στιβαρό σύνολο σε ακλόνητο! Στα φρένα οι γνωστές βελτιώσεις στα σωληνάκια υψηλής πίεσης από τεφλόν και τακάκια από την Dunlopad με την αγωνιστική πάστα τριβής που κάνει το φρένο να ακούγεται μεν αλλά να σταματάει δε, ακόμη και μετά από συνεχή χρήση. Η ζελατίνα αλλάχτηκε με μια Double Bouble MRA racing που εκτός από την extreme εμφάνιση καλύπτει επιτέλους και το καημένο μου κεφάλι. Μαν φανταστείτε τώρα σαν κανένα GoldWing… απλά τόσο όσο πρέπει για την γρήγορη οδήγηση. Το Under Tail είναι εξολοκλήρου κατασκευή πολυεστέρα (από τα χεράκια μου) με φανάρια από CBR400, κάτι που δεν υπάρχει (κατά την γνώμη μου ομορφότερο) ακόμη και στο εξωτερικό που υπάρχει σχεδόν πλήρης ενημέρωση . γρανάζια και αλυσίδα είναι φτιαγμένα και σεταρισμένα ια την πίστα ενώ το πίσω αλουμινένιο διαθέτει και εικαστική παρέμβαση με την σχεδίαση tribal σχεδίων με την βοήθεια τριβείου. Αφού λοιπόν τελειώσαμε με τα περιφερειακά εξαρτήματα που αλλαχτήκανε πάμε μια βόλτα και στην ποιο περίεργη μα και μοναδική στον κόσμο σαν ιδέα αλλά και σαν απόδοση ΒΑΦΗ!!!!
Εξ αρχής η όλη σύλληψη του projet ήταν τέτοια ώστε το τελικό αποτέλεσμα να αποτελεί μια κινητή διαφήμιση αλλά και δείγμα της δουλειάς μου τραβώντας τα βλέμματα και του πλέον αδιάφορου περαστικού (μοτοσικλετιστή και μη). Ο σκοπός ήταν πονηρός… Έπρεπε να αρέσει και στους λάτρεις της αερογραφίας αλλά και στους λάτρεις της συντηρητικής (κατά κάποιο τρόπο ) βαφής. Έπρεπε λοιπόν να γίνει κάτι που να δείχνεικαι τα δυο. Πως όμως θα μπορούσε να γίνει αυτό?? Έτσι μου ήρθε η ιδέα των δυο πλευρών της μηχανής με διαφορετική τεχνική. Η λύση στο πρόβλημα της ένωσης τους την έδωσε το γνωστό μας …φερμουάρ! Που ξέντυνε την μοτοσικλέτα από τα δυο φορέματα αφήνοντας από κάτω το κόκκινο χρώμα που έρχεται από το εργοστάσιο. Το φερμουάρ καλύπτει όλη την έκταση της μέχρι και στα …..απόκρυφα της σημεία. Κάτω από την κλειστή καρίνα, στο πίσω φτερό προστασίας του ψαλιδιού (παρεμπίπτοντος ξέχασα να πω ότι είναι από R1) μέχρι και στο τελείωμα του ρεζερβουάρ κάτω από την σέλα. Η 2 σε 1 βαφή είναι κάτι που την κάνει αξέχαστη σε αυτούς που το παρατηρούν και το προσέχουν , ότι η μια πλευρά δεν έχει σχέση με την άλλη καμία σχέση!!
Οι περισσότεροι που την βλέπουν καρφώνονται στην μια πλευρά που θα την πρώτο αντικρίσουν και δεν κάνουν τον κόπο να την δουν σφαιρικά και περιφερειακά, πράγμα που τους κάνει να χάνουν όλο το ζουμί της υπόθεσης!!! Υπερβολή?? Μπορεί!!! Δεν ξέρω!! Ίσως να υπερέβαλε στο όλο σχέδιο και θέμα της αλλά δεν νομίζω να υπάρχει ένας που του άρεσε μια από της δυο πλευρές της.η τουλάχιστον η ένωση τους με το Body pain μοντέλο μας που φωτογραφήθηκε για χάρη «εν τω μέσω της έκθεσης CAR & MOTO». Χαρακτηριστικές ήταν οι αντιδράσεις των επισκεπτών που δεν ξέρανε που να στρέψουν τα βλέμματα τους, στην Καλλιόπη ή στο SP-1 ???. Οι απανταχού οφθαλμολάγνοι ευχαριστηθούν με την παρουσία αυτής της μηχανής και με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που για χάρη σας ετοιμάσαμε για να τέρψι οφθαλμών και γαργάλημα της φαντασίας!!!
Να ευχαριστήσουμε θερμά πρώτα τοι μοντέλο που δέχθηκε να αφεθεί στα έρια μου για το φανταστικό paint. Βλέπετε η ώρα που την κρατούσα ακίνητη για να την ζωγραφίσω ήταν υπέρ αρκετή, να σαι καλά Καλλιόπη!!!! Την καλή μου φίλη Μιχαέλα που ανέλαβε το μακιγιάζ και το χτένισμα του μοντέλου. Εκτός από κομμώτρια-αισθητικός είναι και λάτρης της μηχανής. Επίσης τον φωτογράφο Δημήτρη Νικολαίδη που την εμπειρία του στις επαγγελματικές φωτογραφίες έφερε με τον φακό του – όπως ίσως κρίνετε και εσείς- το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Φυσικά τους ανθρώπους του περιοδικού για την βοήθεια τους αλλά και την εκδότρια για την εμφάνιση τόσων πολλών σελίδων. Το κατάστημα T.T.D moro paints- airbrushing store που επιμελήθηκε την διακόσμηση της VTR SP-1 σε βαφή , αερογραφία και μετατροπές, και τον MOTO-TAZ για τις τοποθετήσεις των βελτιωμένων εξαρτημάτων.

Η νύχτα πέφτει, η διάθεση αλλάζει, τα πάθη βγαίνουν στη φόρα. Μέσα στο πέπλο της σχεδόν όλα αποκτούν διαστάσεις μαγικές, έτοιμες να πάνε το μυαλό σε άλλα επίπεδα.
Η μεταμόρφωση δεν θα αργήσει. Η κάθε πλευρά του εαυτού μας περιμένει να την ανακαλύψουμε. Θα αρνηθείς μια τέτοια πρόκληση?
Ξημερώνοντας, όλα είναι όπως τα περιμένεις, λίγο πολύ. Προσγειωμένα, τακτοποιημένα, αληθινά. Έχει κι αυτό τη μαγεία του, αν το σκεφτείς.
Θέλω τώρα να καθίσεις και να δεις τη μοτοσικλέτα σου. Και να φανταστείς τον άλλο της εαυτό. ¨Όχι τον αξιότιμο Dr Jeckyl αλλά τον τρελαμένο και ικανό για όλα Mr. Hyde.
Αυτόν που κρύβουμε όλοι μέσα μας…. Ο Θωμάς Τουμπίδης το έκανε και μας το λέει το πως και το γιατί. Κάθεστε αναπαυτικά?
Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε τύχη να ερωτευθούμε και να θέλουμε ταυτόχρονα δυο διαφορετικές γυναίκες , γυναίκες που να έχουν όμως τον ίδιο χαρακτήρα αλλά με διαφορετική όψη! Όλοι θα ήθελαν μια όμορφη και μια ομορφότερη για όλα τα γούστα και όλες τις στιγμές που θα ήθελες να είσαι μαζί τους. Αυτό όμως είναι λίγο δύσκολο με τις μηχανές για τον απλό λόγο ότι το να αγοράσεις μια μηχανή δεν είναι και ότι πιο εύκολο, κοστίζει αρκετές χιλιάδες ΕΥΡΟ , το να έχεις δυο μηχανές με τον ίδιο χαρακτήρα αλλά με διαφορετική όψη για να βγαίνεις και με διαφορετική κάθε μέρα είναι ακόμη δυσκολότερο. Πρώτον γιατί κοστίζει ακόμη περισσότερο με διπλάσια ΕΥΡΟ και δεν είναι και εύκολο πράγμα να την φέρεις στα μέτρα σου από θέμα χαρακτήρα και οδικής συμπεριφοράς γιατί και τα απαραίτητα αξεσουάρ που θέλεις έχουν μεγάλο κοστολόγιο και το πορτοφόλι αρχίζει να αδειάζει με γρήγορους ρυθμούς που στο τέλος δεν σου μένουν και πολλά!!!!
Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση? Απλά κάνουμε την ιστορία του γνωστού μας dr.jeckil & mr.hide πραγματικότητα, έχουμε δηλαδή δυο πλευρές αλλά την ίδια ιστορία , ντύνουμε την αγαπημένη μας με ταυτόχρονα με δυο φορέματα που είναι όμως ένα!
Η μια είναι η άγρια και κακιά και η άλλη η όμορφη και γλυκιά. Βάζουμε τα δυο φορέματα να καλύπτουν τις δυο πλευρές της με χάρη αφήνοντας μας σε σημεία το υπέροχο κόκκινο χρώμα που είχε όταν βγήκε από το εργοστάσιο. Έχεις την τιμή να βγαίνεις και με τις δυο μαζί χωρίς να χρειάζεται να μαλώνεις στο πια θα είναι η συνοδός σου σήμερα το βράδυ, τις έχεις μαζί σου και ο κόσμος βλέπει αυτό που θέλει η απλά προσέχει εκείνη την στιγμή από την πλευρά που την κοιτάει!! Στην μια μεριά της έχει την αερογραφία που με χάρη καλύπτει την Δεξιά πλευρά με τον δράκο που τις δίνη μυστήριο και πλοκή στον ατίθασο χαρακτήρα της και στην άλλη η τεχνική της βαφής που δένει με τις γραμμές και τις καμπύλες που αρμόζουν σε μια κυρία! Το ξεκουμπωμένο της φερμουάρ αφού μας χαρίζει στιγμές που εξάπτουν την φαντασία όπως το ανοικτό φερμουάρ από μια υπέροχη γυναικάρα με τα κόκκινα που μας αποκαλύπτει το μεγάλο και υπέροχο μπούστο της. Η φαντασία του καλλιτέχνη δημιούργησε ένα πίνακα ένα έργο τέχνης μόνο που δεν είναι φτιαγμένο επάνω σε πίνακα ζωγραφικής αλλά στο κορμί μιας VTR SP-1 . Η ενασχόληση με την δημιουργία και μετατροπή των μοτοσικλετών μου είναι ένα θέμα που έχει μεγάλη προϊστορία , η εξειδίκευση όμως ήρθε με το 3ο τεύχος του OPTION MOTO που είχα πάρει όταν βρέθηκα εκείνη την εποχή στο PARIS από εκεί και μετά με την συνδρομή που έκανα στο περιοδικό ερχότανε στην Ελλάδα στα χέρια μου κάτι που δεν μπορούσα να βρω στα Ελληνικά περιοδικά. Με την SP1 συμμετέχω και στο Ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας έχοντας διαφορετικό LOOK και από το εργοστασιακό αλλά και από το συνκεκριμμένο . Στις ανάγκες τις βελτίωσης επιλέχθηκαν οι αναρτήσεις από την OHLINS με ολόκληρο αμορτισέρ πίσω και με βελτιώσεις στο μπροστινό σύστημα. Στα φρένα αλλαγή επιτρέπετε μόνο στα σωληνάκια σε υψηλής πίεσης και σε αλλαγή στα υλικά τριβής με την goodrigh και dunlopad . Οι εξατμίσεις αλλαχτήκανε με τις πολύ καλές ACRAPOVIC τιτανίου από τους λαιμούς χαρίζοντας 5kg σε βάρος και 8ps σε δύναμη αλλά και σε ομορφιά που δεν συνκρίνετε. Τα φέρινκ είναι τα αγωνιστικά από πολυεστέρα με μετατροπή και τοποθέτηση των φαναριών ενώ το φέρινκ είναι σε δυο κομμάτια και καρίνα κλειστού τύπου. Η ζελατίνα είναι η dοuble bouble από την MRA για την καλύτερη αεροδυναμική κάλυψη από τον αέρα. . Στο γρανάζι και την αλυσίδα έγεινε μετατροπή σε 525 με race γρανάζια και αλυσίδα ενώ το αλουμινένιο γρανάζι έχει υποστή σκάλισμα με αισθητικό αποτέλεσμα και σχέδιο . Μπορεί να μην έχει φτάσει σε επιδόσεις εργοστασιακών SUPERBIKE σαν σύνολο παίρνει μάτια όπου και αν σταθεί όπου και αν πάει και περισότερο στο ηλιοβασίλεμα που τα NEON χρώματα χαρίζουν το φως τους.
T T D (Toubidis Thomas Design) airbrushing moto paint’s . Thessaloniki-GREECE