Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

CLAUDIO CASTIGLIONI Έφυγε ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του χώρου της μοτοσυκλέτας.



κείμενο αντεγραμμένο απο αδερφικό
σήμερα 17 – 8 -2011



Δεν πενθεί μόνο η MV AGUSTA για τον χαμό του ιδιοκτήτης της, που πέθανε σήμερα (17/8/11) σε ηλικία 63 ετών, σε κλινική του Varese.
Ο Claudio Castiglioni υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που έχουν περάσει από την βιομηχανία της μοτοσυκλέτας.





















Έχει επενδύσει και πολλά χρήματα αλλά κυρίως έχει προσφέρει τις δημιουργικές ιδέες του και συμμετείχε στην σχεδίαση μερικών δίτροχων «θαυμάτων» που έχουν γράψει ιστορία.

Όταν είχε στα χέρια του την Cagiva, δημιούργησε την θρυλική GP500 και κατάφερε να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στα MotoGP. Όταν βρέθηκε επικεφαλής στην DUCATI δημιούργησε την θρυλική 916 που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες μοτοσυκλέτες όλων των εποχών και την κλασική πια Ducati Monster. Έχει συνδέσει φυσικά το όνομα του και με την ιστορία της Husqvarna.
Τα πιο προχωρημένα και ώριμα δημιουργήματα του, λογικά είναι η F4 και η Brutale της MV Agusta, αν και οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία Ιταλοί θεωρούν κορυφαία του στιγμή την Randy Mamola Cagiva 500.
Ευφάνταστος, ονειροπόλος και κυρίως δημιουργικός, αντιμετώπιζε πάντα την μοτοσυκλέτα σαν ένα έργο τέχνης που αποτυπώνει την έμπνευση του δημιουργού της. Και ο ίδιος υπήρξε ένας από τους μεγάλους καλλιτέχνες στον κόσμο των δ
ύο τροχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου