Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΠΑΙΧΙΔΙΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ


Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια καινούρια υπόθεση στον τομέα της αισθητικής βελτίωσης στον χρωματισμό των αγαπημένων μας μοτοσικλετών.
Αυτό ήταν ένα θέμα το οποίο ξεκινούσε από το εργοστάσιο σε βαφές και χρωματισμούς που διέφεραν χρονιά με τη χρονιά και από μοντέλο σε μοντέλο.
Τον τελευταίο συγκεκριμένα χρόνο η παρουσία στο internet από πληθώρα κινέζικων κατασκευών σε καινούρια πλαστικά πλήρως βαμμένα σε αγωνιστικά χρώματα , έχει κατακλείσει την αγορά και ρίξει κατά πολύ την αισθητική παρέμβαση στην αγορά, των επισκευαστών βαφής και design μοτοσικλετών. Το αποτέλεσμα σίγουρα είναι συμφέρον (χρηματικά) προς τον ιδιοκτήτη της μοτοσικλέτας , λόγω του ότι η αγορά τους από το internet κοστίζει τα μισά λεφτά από μια βαφή στα original πλαστικά της αγαπημένης τους. Έτσι λοιπόν πολλοί είναι αυτοί που με την κίνηση τους αγοράζουν τα Made in China πλαστικά για την καλή τους.
Καλό ή κακό?
Δεν μπορώ να σας πω με πλήρη επίγνωση γιατί ας μη ξεχνάμε ότι ειμαι μοτοσικλετιστής και στο επάγγελμα τα τελευταία 16 χρόνια βαφές μοτοσικλετών και design airbrushing . Το θέμα μας δεν είναι όμως την εργασία μου και την τέχνη μου , αλλά την κατασκευή και εισαγωγή των εν λόγο πλαστικών με την κυκλοφορία τους στην Ελληνική αγορά. Το αν θέλει κάποιος να τα βάλει , ας τα βάλει! Δεν είναι εκεί το θέμα!
Το θέμα είναι ότι μην περιμένει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης να φορέσει τα εν λόγο πλαστικά έχοντας την καλύτερη εφαρμογή και παρουσία της καλής του. Στο κοινό βλέμμα ….ναι δεν μπορεί να δεις τις λεπτομέρειες , αλλά σε ένα μάτι τεχνικό θα δούμε πολλά. ¨Ένα από αυτά είναι η ποιότητα του πλαστικού το οποίο εκτός του ότι δεν εφάπτεται τελείως το ένα με το άλλο αφήνοντας αρκετά κενά. Ένα άλλο είναι ότι με την πάροδο του χρόνου έχουν δει τα μάτια μας πολλά από αυτά να ραγίζουν και να σπάνε σε σημεία ,χωρίς την παραμικρή ενόχληση από τον αναβάτη.
Τι θέλω να πω με όλα αυτά (τα λίγα για το θέμα) είναι ότι αν θέλετε να κάνετε μια αισθητική παρέμβαση στην καλή σας με τον συγκεκριμένο τρόπο , κάντε την , αλλά μην μετά κράζετε αυτούς που σας τα πούλησαν μέσω διαδικτύου . :Αυτοί θέλουν απλά να τα σπρώξουν αν τον κόσμο.
Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε δυο μοτοσικλέτες με την ίδια βαφή. Η μία είναι από το εργοστάσιο (με παρεμβάσεις του χεριού μου σε μερικά σημεία όπως βαφή ζάντες στο πορτοκαλή και το φτερό στο ψαλίδη πίσω τροχού στα χρώματα της REPSOL) στο CBR 1000RR REPSOL και η άλλη στο CBR 600RR με πλήρες κιτ πλαστικών από την Κίνα. Το αποτέλεσμα? Είναι ότι σε πολλά σημεία τοποθετήθηκαν πλαστικά original για να μπορέσουν αυτά να κουμπώσουν με τα Κινέζικα σωστά αλλά και σε σημεία που αντί για κούμπωμα και βίδες ,τοποθετήθηκε tire rap δεματικό πλαστικό. Σαν τελειωτικό αποτέλεσμα οπτικά στον αδαή είναι τέλειο, αλλά στο έμπειρο μάτι ΔΕΝ!! (Ελληνιστή)