Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

PIAGGIO VESPINO 50cc Total Recall

Αυτό τον καιρό ήρθε στα χέρια μου μια φανταστική για εμέ δουλειά. Η εργασία που ήθελε ήταν πολύ και καλή. Πολύ γιατί το Vespino (Vespa) ήρθε κατόπιν επεξεργασίας αμμοβολής και μετά από πολλές διαδικασίες συντήρησης έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει.






























Η όλη επεξεργασία από εμάς ξεκίνησε με αρκετά μεγάλη στρώση από αστάρι επικαλυπτικό για να έχει το μέταλλο την προστασία από τις διαβρώσεις της σκουριάς και από εκεί και πέρα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των διαφόρων καμπυλών με την προσθήκη σιδερό στόκου ο οποίος δίνει την ευχέρεια να καλύπτει τα σημεία, και με την τριβή να τα φέρνει στην κανονική οπτική επιφάνεια που θέλουμε να έχουν τα μωρά μας. Τελευταία μετά από την πάροδο όλων των στρωμάτων στόκου και επιδιόρθωσης των μερών, επιστρώθηκε για άλλη μια φορά αρκετή στρώση από Αστάρι για να καλύψει τις μικροτριβές στις επιφάνειες αλλά και για να μπορέσει το όλο σώμα να δεχτεί τα χρώματα που θα λάβει με πολλές μα πάρα πολλές διακυμάνσεις επάνω της.
Μετά λοιπόν από όλες τις αρχικές διαδικασίες αποκατάστασης του μεταλλικού σώματος της μοτοσικλέτας ήρθε η στιγμή για την χρωματική διαβάθμιση της για να μπορέσει να έρθει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το θέμα που επιλέχθηκε από τον ιδιοκτήτη ήταν να γίνει σαν το παλιό και πολύ γνωστό σε όλους παιχνίδι video game PAC-MAN
Η ιδέα αυτή μας την έφερε από εικόνες από το διαδίκτυο που είχαν φτιάξει 3 mini Cooper με την επεξεργασία photo shop σε PAC-MAN. Παίρνοντας λοιπόν τις επεξεργασμένες εικόνες αυτές μπήκαμε στην τροχιά της δημιουργίας μιας υπέροχης Vespas που θα έπαιρνε όλη την μορφή του γνωστού video game .
Δημιουργώντας λοιπόν σε μαύρη μεταλλική βάση όλα τα σχέδια από τους διαδρόμους του παιχνιδιού με τις τελίτσες και τα φαντασματάκια και αρκετά κίτρινα PAC-MAN να τρώνε τις τελίτσες και να ορμάνε για να αποφύγουν ή ν φάνε τα φαντασματάκια.
Ένα πολύ ωραίο και μοναδικό θέμα σε μηχανή που αξίζει μπράβο στον ιδιοκτήτη αλλά και στον τεχνίτη που έφερε είς πέρας το όλο σύνολο.
Απολαύστε το!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου