Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

SCOOTER – MOTO FESTIVAL ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



ΑΠΟΘΗΚΗ 8  ΛΙΜΑΝΙ Ο.Λ.Θ 20-21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Στον προαύλιο  χώρο  της ΑΠΟΘΗΚΗΣ 8  στον Λιμένα Θεσσαλονίκης , έγινε το 1ο Scooter  Moto Festival  .





Αρχικά με ενδοιασμούς από πολλούς του χώρου, όπου με δυσπιστία δεχθήκανε αυτήν εδώ την εκδήλωση.
Ένας από τους λόγους ήταν  ότι αρχικά είχε ξεκινήσει ως Scooter Festival  , αλλά εν συνεχεία προστέθηκε και η Moto,  με αποτέλεσμα να έχει αρκετές μεγάλες εταιρίες , να παρευρίσκονται στον εκεί χώρο.
Με πολλούς εισαγωγής και στον χώρο των μοτοσικλετών, αλλά και στον χώρο των ανταλλακτικών και βελτιώσεων μοτοσικλετών.
Ο χώρος τελικά γέμισε πάρα πολύ, με αρκετά μεγάλα και μικρά περίπτερα  , να δίνουν στον κόσμο που κατάφερε να μπει …… (αυτό είναι ένα θέμα που θα το πούμε παρακάτω…)   στον χώρο της έκθεσης, αρκετά και πολύ καλές εντυπώσεις  στον τομέα όπου απευθύνετε. Στους λάτρης της μοτοσικλέτας , και της βελτίωσης  αυτής που έχουν.
Στον βελτιωτικό τομέα μπορεί να μην υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, αλλά υπήρχαν  αρκετά καταστήματα με περίπτερα στον χώρο , όπου όλο και κάτι είχαν!






















Απουσία να πούμε ότι είχαν 3 από τις μεγάλες εταιρίες μοτοσικλετών.
Οι KawasakiSuzukiDucati  όπου στο όλο αυτό Event  δεν είχαν τίποτα να δείξουν.
Καλός  ή κακός !
Έτσι λοιπόν είχαμε 3 μεγάλα περίπτερα με τις HondaYamahaBmw   και με μικρότερα τις KTMMV AgustaHusqvarna .
Από εκεί και πέρα είχαμε ασφαλώς και τα Scooter SYM με μεγάλο περίπτερο εκεί, αλλά και εταιρίες ελαστικών και Λιπαντικών, όπως η Michelin & Continental και οι Motul & Spectro.
Περίπτερα από καταστήματα ένδυσης και προστασίας αναβάτη από την πόλη .
Καταστήματα ανταλλακτικών, αλλά και καταστήματα αξεσουάρ και βελτίωσης όπως αναρτήσεις, και  οπτικής βελτίωσης και αέρα αυτών.
Στον χώρο ήταν με περίπτερα όμως και το ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ  που ασχολείτο με την οδική ασφάλεια και οδήγηση των μοτοσικλετιστών στους δρόμους, υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας ΜΟΤ.Ο.Ε , και λέσχες της πόλης όπως ο M.Ο.Θ , το T-Max club , Hayabusa club , Vespa club .





Είχε κλειστό χώρο επιδείξεων , με την ομάδα S.X.S  από την Θεσσαλονίκη με  τους 3 αναβάτες της να κάνουν απίστευτα κόλπα από 4 σε 2  τροχούς , και από 2  σε 1 τροχό.
Στατικά και εν κινήσει όλα αυτά!!
Με απίστευτα κόλπα και ισορροπία  σε αυτά δίνοντας πολύ θέαμα στους παρευρισκομένους του διημέρου.

















Όμως δεν ήταν μόνο αυτοί!!
Είχαμε και 2 οδηγούς TRIAL όπου έδωσαν στον κόσμο πολύ θέαμα με τα περάσματα τους  στα εμπόδια που είχαν μπει στον χώρο, περνώντας τα αυτά με απίστευτο τρόπο.
Και σε αυτούς ήταν ο 4 φορές Πρωταθλητής Trial Λευτέρης Πίππος και ο μαθητευόμενος αυτού (έτσι είπαν!!) Δημήτρης Ζουγανέλης.
Μάλιστα να πούμε ότι ζητήθηκε από το κοινό να μπούνε τολμηροί στον χώρο και να τους πηδήξει!!!!
Όχι σεξουαλικά, αλλά στην κυριολεξία, να περάσει από πάνω τους με άλμα, ΔΙΧΩΣ όμως να υπάρχει ράμπα εκτόξευσης ή όπως αλλιώς θα την λέγαμε.
Απλά με το σώμα να περάσει πάνω από εμάς  (και εμού του ιδίου!!! Όπου άφησα το μικρόφωνο για εκείνη την ώρα, μένοντας ξαπλωμένος στην άσφαλτο βλέποντας ένα TRIAL  να περνά από πάνω μου χωρίς να με ακουμπήσει!!) και να μπαίνουμε ή καλύτερα ξαπλώνοντας εκεί αρχικά 5 άτομα και σιγά σιγά να έχουμε 12 ανθρώπους ξαπλωμένους, και ένας οδηγός να περνά από πάνω τους  χωρίς να τους ακουμπήσει.
Απίστευτα περάσματα  λοιπόν  με πολύ καλό και φανταστικό θέαμα για τους παρευρισκομένους.
Στα έντυπα της εισόδου , είχες το προνόμιο να μπεις σε κληρώσεις που έγιναν την Κυριακή το βράδυ στις 8 , με έπαθλα 1 Scooter & 1  Mini moto  αλλά και πλήθος άλλων δώρων.
Επίσης υπήρχε η δυνατότητα Test Drive  μοτοσικλετών και Scooter  όπου οι εταιρίες  εκεί παραχώρησαν , σε ένα ωραία διαμορφωμένο χώρο , για την οδική αυτή προσομοίωση δρόμου, και αντιμετώπιση της οδηγικής αυτών λειτουργίας!


Τώρα !! αυτό που προείπαμε στην αρχή!!
Ζούμε ευτυχώς ή δυστυχώς στην χώρα αυτή που ζούμε, και με τους  ανθρώπους που ζούμε. Με την νοοτροπία αυτή που ζούμε!
Μπορεί όλο τον χρόνο και όλες τις μέρες αυτού , να περνάνε εκατομμύρια αυτοκίνητα και μηχανές από τον κεντρικό δρόμο αυτό της πόλης. Αλλά αυτό το Σ-Κ  είχαμε τα εξής!
Ποδηλατικό αγώνα μέσα στο κέντρο της πόλης!!
Θα μου πείτε «ε και που ήταν το κακό!»
Το κακό ήταν ότι είχαν κλείσει οι δρόμοι  από και προς το Λιμάνι με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να μπει στον χώρο των εκδηλώσεων με όχημα!!
Ή θα έπρεπε να γνωρίζει την Δυτική είσοδο  του εμπορικού Λιμανιού, ή να παρκάρει όπου βρει το όχημα του , αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα, και να πάει με τα πόδια!
Κάτι που ασφαλώς και δυστυχώς ήταν δύσκολο και κατάφερε να απομακρύνει και να μην αφήσει τον κόσμο να έρθει στον χώρο.
Όπου να πούμε και ότι στον χώρο του Ο.Λ.Θ δεν ήταν μόνο οι μοτοσικλέτες τον χώρο τους και το θεαμα τους, αλλά στην αποθήκη 3 είχε και ένα τριήμερο Tattoo Festival   το 1ο στην θεσσαλονίκη!!
Αποτέλεσμα αυτού???

Μα  να απομακρύνετε ο κόσμος που δεν κατάφερε να έρθει στον χώρο αυτό στο Λιμάνι!
Κάτι που μόνο εδώ στην Ελλάδα γίνετε αυτό!
Τέλος πάντων , να πούμε ότι μπορεί το Σάββατο να μην υπήρξε η κατάλληλη προσέλευση κόσμου, με παράπονα από όλους τους παρευρισκομένους, αλλά την Κυριακή ανταμείφτηκαν οι προσπάθειες προσέλευσης και αντιμετώπισης του κοινού!
Και ασφαλώς με σύμμαχο τον ΚΑΙΡΟ!!! Να κάνει την χάρη σε όλο τον κόσμο , διοργάνωση και εκθέτες,  κρατώντας τα σύννεφα του Σαββάτου  χωρίς ίχνος υγρασίας, και την Κυριακή με μια πολύ καλή και ηλιόλουστη ημέρα!
Ευελπιστούμε να έχουμε και κατι ανάλογο και του χρόνο!!
Σε όποιον χώρο  θα μπορέσει να δοθεί!!










1 σχόλιο:

  1. Θωμα επειδη τα σχολια συνοδευοντε κατ ευθειαν με φωτο νομιζω οτι εινε ποιο πληρη αλλα και τα αλλα σχολεια μου αρεσαν
    Χερετισματα απ Βρυξελλες
    Βασιλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή