Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

SUZUKI INTRUDER


    Το θέμα της επιδιόρθωσης ή επισκευής ή καλύτερα το θέμα της  βελτίωσης είναι κάτι που εμείς σαν «Όντα !!»  που λεγόμαστε «άνθρωποι» το έχουμε βαθειά μέσα μας.

    Το ξέρουμε ή όχι το έχουμε υποσυνείδητα και το κάνουμε συνειδητά  από την στιγμή της κατανόησης αυτού.




   Τι κάνουμε δλδ??
   
   Απο μέσα μας βγαίνει ένα συναίσθημα πράξης που μας ανεβάζει την ώρα της βελτίωσης κάποιων πραγμάτων , ή και βίου!

    Ένα θέμα που έχουμε οι άνδρες , σε σχέση με τις γυναίκες είναι, επειδή δεν έχουμε την άνεση ή την ανάγκη αλλα και ευκολία να επεμβαίνουμε στην οντότητά και παρουσία μας, επεμβαίνουμε επάνω σε αυτά που μας διεγείρουν .


   Και αυτά που μας διεγείρουν είναι τις περισσότερες φορές τα οχήματα μας.
Μηχανές, αυτοκίνητα, ποδήλατα , πατίνια κλπ.



   Στην προκειμένη λοιπόν περίπτωση , ο εν λόγο φίλος , έβαλε μέσα στο συνεργείο την μοτοσυκλέτα του, ώστε να βγει αυτή ξανανιωμένη παρά τα χρόνια της.

  

   Σίγουρα δεν είναι και μοντέλο που έχει συλλεκτική αξία, αλλά για τον καθένα  αυτό που μας γεμίζει έχει μεγαλύτερη αξία από αυτό που άλλος έχει στο μυαλό ή στην καρδιά του.

   Έχει πάρει την θέση της βελτίωσης μερών του, αλλα έφθασε και η θέση της οπτικής βελτίωσης , με λεπτομέρειες επάνω στην βαφή του.







Σαν βαφή να πούμε ότι δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα!!!!!!!!!
Το να κάνεις αερογραφία και design  επάνω σε επιφάνειες, δεν είναι κάτι που το κάνεις επιδει θέλεις να καλύψεις εκδορες και γρατσουνιες, αλλά για να προσθέσεις επάνω της  κάτι που να είναι ωραίο αλλα και σωστό!!!




Στην προκειμένη τώρα περίπτωση, το ωραίο είναι πάντα σχετικό από εμένα  και εσένα, στο τι βλέπουμε και πως αλλά και το τι έχουμε δεί και πως το έχουμε δει αυτό!
 


Σε επαφή που είχαμε με τον πελάτη, αυτό που ψάξαμε , όπως πάντα και όπως πρέπει, ήταν να δούμε  πρώτα τι είναι αυτό που  έχει σαν θέμα κρατημένο  αυτός, από κάτι που έχει γίνει  σε μηχανή ίδιου τύπου, ή κατι που υπάρχει απλά σαν σχέδιο ή μορφή.




Από εκεί και πέρα ο λόγος περνά στο καλλιτέχνη που θα επιμεληθεί σε αυτή την μεριά της οπτικής βελτίωσης.


Επιλέχθηκαν σαν σχέδια να έχουμε κάτι χωρίς πολλά χρώματα για να μην έχουμε μπέρδεμα πολλών χρωματικών συνδυασμών επάνω στις μικρές επιφάνειες αυτής.
 



   Έτσι έγιναν δεξιά και αριστερά σε ρεζερβουάρ και πλαϊνά καπάκια  σέλας οδηγού, μεταλλικά φτερά κλεμμένα σαν ιδέα από ένα σχέδιο από κράνος της SHOEI Diavolic που έχει επάνω του  σαν βασικό σχέδιο  κάποιας συγκεκριμένης σειράς.


   Στο εμπρός φτερό πάλι  από το συγκεκριμένο κράνος μια ιδέα δημιουργίας σχεδίου στο οποίο επιλέχθηκε κατόπιν να μπει επάνω και η κεφαλή αετού , που είναι κάπως Must  σε τετοιου είδους μοτοσικλέτες.




  Σχέδιο έγινε και στο προστατευτικό του ψυγείου  με τους ίδιους ασφαλώς χρωματισμούς!



   Στο ρεζερβουάρ τώρα!!

    Εκτός από τα πλαινά φτερά που είχαμε σαν αρχικό σχέδιο, μεγάλο ρόλο έπαιξε όπως είπαμε και η προσωπική επαφή με τον idiotκτήτηόπου εκεί βγάλαμε την μεγάλη του αγάπη που είχε στον γιο του ο οποίος σπουδάσει μουσική, με πολλές αξιώσεις σε αυτή και βλέψεις για το μέλλον μιας που το έχει το παλικάρι!!

    Έτσι σαν ιδέα μας θα κάναμε κάτι που να έχει επάνω της και αυτό που αγαπάει και ο γιός του!!
Την μουσική!!!


   Έτσι επιλέχθηκε να γίνει το μουσικό κλειδί του ΣΟΛ  με ένα αφηρημένο πεντάγραμμο να αερίζει τριγύρω από αυτό!!

    Τέλος τώρα να πούμε ότι αν αρέσει ή όχι το αποτέλεσμα , μην το κρίνετε με τα δικα σας εσωτερικά θέλω και πιστεύω, αλλα σαν τελικό αποτέλεσμα αυτού!!



Ευχαριστούμε και το κατάστημα Road 4 Bike  Στην Περαία Θεσσαλονίκης που ανέλαβε την βελτίωση αυτής και επιλέξανε εμας για την αισθητική αυτής!  




    Στην προεργασία ασφαλώς  έπρεπε να βγούν και τα αυτοκόλλητα τα οποία ήταν και περασμένα με βερνίκη, και η αφαίρεση αυτών δεν ήταν ευκολη και ανώδυνη!!
    Έτσι έπρεπε να αφαιρεθούν αυτά και να γίνει επξεργασία αυτής  για να μήν υπάρχει ίχνος  διαφορετικού ύψους υλικού χρώματος επάνω τους!
Στοκαρίστικαν, τρίφτικαν, και δέχθηκαν και επξεργασία επικάλυψης με Αστάρι για την σωστή επαφή των χρωμάτων σε αυτα
και  κατόπιν  αυτών έπεσε και χρωμα ασφαλώς στις επιμέρους αυτές επξεργασίες και επιδιορθώσεις και μετά να δεχθεί την τέχνη της αερογραφίας απι αυτών!! 

Τουμπίδης TTD Θωμας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου