Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

33η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών! 2014 5/9 -6-2014



Για πολλοστή φορά  συμμετέχουμε στον μοναδικό αυτό θεσμό που λέγετε Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών!

Μια εκδήλωση που διοργανώνει η ΜΟΤ.Ο.Ε  (ΜΟΤοσικλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος!) σε διάφορα μέρη της χώρας μας.

Βέβαια ένα μεγάλο θέμα με τα διάφορα μέρη της χώρας μας , είναι ότι , πλέον «δεν μας θέλουνε!!»

Γιατί ?????  Μα για τον χαμό που γίνετε πλέον τα τελευταία χρόνια, και να πούμε τα τελευταία 15 χρόνια….



Τα μέρη όπου δέχονται και γίνονται  οι πανελλήνιες αυτές , είναι πλέον λίγα τα οποία μας δέχονται με ανοιχτές αγκάλες , παρά το χρήμα που συρρέει  στην γύρω περιοχή και όχι μόνο στην πόλη και στον χώρο του Camping  όπου γίνετε η Πανελλήνια.

Η φαγομάρα ανα τα μέρη είναι -εν μέρει- λογική!

Φαγομάρα ,όχι για το ποιος θα μπορέσει να κάνει στον τόπο του την Πανελλήνια , αλλά στο ότι δεν θέλουν να έχουν αυτή την συγκέντρωση στον τόπο τους , γνωρίζοντας ότι για 5 ημέρες και 4 βράδια ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝΕ!
Και όχι μόνο…………


 


Μια μεγάλη καταστροφή για το όνομα της ομοσπονδίας που διαχηρείζετε όλο αυτό,  και  ονομαστικά αλλά και  οικονομικά.

Τα τελευταία 15 χρόνια λοιπόν άρχισε κάθε χρόνο η Πανελλήνια να μαζεύει κάθε καρυδιάς καρύδι , όπου έρχεται και ετοιμάζετε όλο τον χρόνο μόνο για αυτή.

Το πώς?? Ο καθείς, έχει τον δικό του τρόπο σκέψης και  αντιμετώπισης των  θεσμών και οργανώσεων αυτών.






Ένα μεγάλο θέμα είναι (κατ’ εμέ!! Πάντα!) ότι έχουμε τον κάθε τσομπανοκαμπόη και γιδοβοσκό, ο οποίος όλο τον χρόνο , είναι φλώρος και ήρεμος και σεβαστός στο χωριό ή την πόλη του, και για μια φορά τον χρόνο έρχεται στην Πανελλήνια  να δείξει , πόσο μεγάλη την έχει!!

Την ανδρεία του!!

Οπότε το πρώτο πράγμα που κουβαλάνε μαζί τους  είναι εκτός από τις σκηνές για να μείνουν και κοιμηθούν (αν κοιμηθούν..) τα απαραίτητα κλειδιά αφαίρεσης του τελικού της  εξάτμισης!!

Όλο τον χρόνο λοιπόν ήρεμοι και κύριοι , αλλά τις ημέρες  αυτές να δήξουν στους φίλους και γνωστούς τους , και να έχουν  να λένε τις επόμενες ημέρες, το πόσο «μαμέολες» ήταν τις  ημέρες αυτές , κάνοντας  ταξίδι ατελείωτο (από 
όπου και να είναι αυτοί και ο χώρος όπου γίνετε) μια φορά τον χρόνο.

Κάτι που εμένα (πάντα και προσωπικά…) με αηδιάζει!
Με εξευτελίζει !! Με ισοπεδώνει ! 





Ένας θεσμος με αγάπη στην μοτοσικλέτα και στους αναβάτες και λάτρεις αυτής.

Ένας θεσμός όπου για μια φορά τον χρόνο καταφέρνεις και βλέπεις φίλους και γνωστούς από κάθε μεριά της Ελλάδος και να πεις τα νεα σου , αλλά και τις assholeίες σου.

Το να έρθεις ή να πας όμως στην παν/νια  για να δείξεις και μόνο, το πόσο «μαμέολας» είσαι, και πόσο οδηγάρας που δε λογαριάζεις και δε φοβάσαι τίποτα,  κρατώντας την μηχανή σου στον κόφτη , με βγαλμένη την εξάτμιση, περνώντας διαρκώς από παντού, χωρίς τίποτα επάνω σου, δείχνοντας μας ότι «δεν μασας τον ……σου»

Είναι κάτι που εμένα δεν μου βγάζει τίποτα.
Δεν ανυψώνεσαι εμπρός μου.

Ίσα ίσα κατεδαφίζεσαι είτε σε ξέρω είτε όχι.

Δεν σε αντιμετωπίζω και δεν σε θαυμάζω σαν υπέρτατο μηχανόβιο και ποτέ σαν μοτοσικλετιστή.





Τα τελευταία χρόνια με κόπο η ΜΟΤ.Ο.Ε προσπάθησε να αλλάξει κάπως το όλο αυτό σκηνικό που κρατάει πολλούς μοτοσικλετιστές μακριά από αυτό τον θεσμό.

Έτσι τα 2 τελευταία χρόνια έκανε μια αλλαγή στις τοποθεσίες και μέρη όπου έγινε αυτή.

Έτσι έκανε μια στα Γρεβενα «Φιλλιπαίους» και μία στο Νεστόριο Καστοριάς, μαζεύοντας λίγο, μα πολύ λίγο κόσμο στον χώρο της συγκέντρωσης, αλλά πολύ μα πάρα πολύ στον έξω και τριγύρω χώρο και πόλης , οι οποίες δεν ήταν προετοιμασμένες να δεχθούν όλο αυτό τον χαμό!








Και δεν μιλάω για όλο αυτό τον κόσμο , μα όλο αυτό τον χαμό!

Έτσι λοιπόν αυτοί οι 10 – 20- 100 όσοι και να είναι , έχουν  καταφέρει να καταστρέψουν το όνομα και την χάρη του μοτοσικλετιστή.

Πριν το 1999 δεν βλέπαμε Burn out ούτε ακουγαμε κόφτες από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί.

Ναι να πω ότι το 99’ ήμουν ένας από αυτούς που έκανα Burn Out  χωρίς να με κρατάνε τότε  3-4 από μπροστά ή έχοντας την ρόδα στο πεζοδρόμιο , κρατόντας τιμόνι με 2 ή και με ένα χέρι , κάνοντας Rolling Burn Out  σε χώρους όπου οι περισσότεροι δεν ξέραν τι είναι και πως γίνετε.

Όχι ότι εγω φτάιω και έφερα το όλο αυτό εδώ.

Αλλά όλα αυτά τα έκανα πάντα , μα πάντα εκεί που έπρεπε και όχι μέσα στον κόσμο και στα μαγαζιά, και κατω από τα σπίτια τους.

Ο αλληλοσεβασμός , είναι μια λέξη που πρέπει να την μάθουν οι περισσότεροι που πάμε σε εκδηλώσεις τέτοιες .

Δεν θα πρέπει να αμαυρώνουμε το όνομα αυτών που παλεύουν για την σωστή αντιμετώπιση των μοτοσικλετών και οδηγών αυτής.

  Δεν θα πρέπει να σπιλώνουμε αυτό που αγαπάμε και μας δίνει αυτή την άτιμη την ελευθερία μετακίνησης, με τις προσωπικές μας ανόητες Assholeίες που θα κάνουμε για να δήξουμε στους τριγύρω μας ότι «δεν μασάμε» 





Και περσι στο Νεστόριο Καστοριάς και φέτος έφθασα την Παρασκευή  στον χώρο του Camping  και βγήκα από εκεί την Δευτέρα το πρωί!
Κυριολεκτικά όλο αυτό!

Πήγα και πηγαίνω , από το 1995 στις κατά τόπους παννελήνιες  για να περάσω καλά με την παρέα, να ταξιδέψω με πολλές μοτοσικλέτες στον δρόμο, και να βρώ εκεί φίλους που θα τους βλέπω ΜΙΑ ΦΟΡΑ τον χρόνο!
Πολλοί είπανε για τις 2 προηγούμενες ότι δεν τους άρεσε και δεν ηρθαν γιατί δεν είχε θάλασσα…..

Γιατί δεν είχε ονόματα στα Live….

 Μα συγνώμη……… και όταν έχει ονόματα …. Πάτε στα live????

 Μη μου πείτε πως ναι…. Γιατί θα είστε πολύ λίγοι, που έχετε παει και κάτσει στα live.

 Αυτή την στιγμή σίγουρα πολλοί θα παρεξηγηθούν και θα με κράξουν.

Δεν με νοιάζει. Οι απόψεις και οι γνώμες είναι σαν τις Κ….δες, όλοι έχουν από μια!

Μακάρι να βρεθώ και του χρόνου δυνατός και γερός ώστε να συμμετάσχω για πολλοστή φορά σε αυτό τον θεσμό, και να βοηθήσω όπως και φέτος και στις εκδηλώσεις , και στα μοτοκαλιστεία , και στα μικρόφωνα και στις αναφορές στο κάθε τι γίνετε εκεί!

Να  μιλάω όπως ξέρω και πιστεύω ότι αρέσει σε πολλούς (να μη πω σε όλους..)  που κατόπιν όλου του θεσμού ήρθαν και μου έδωσαν τα χαίρε τους, γιατί άκουσαν καλά και σωστά αυτά που πρέπει.

Μέσα στις εκδηλώσεις τις μουσικές τα βράδια , είχαμε φέτος και τα κλασικά πλέον (αν θυμάμαι καλά τα είχαμε ξεκινήσει τότε με τον σύλλογο μας τον ΜΟΤ.Ο.Σ   Σκύδρας!!) στο  Δρέπανο το 1996.

Με μοτοπαιχνίδια όπως την Βραδυπορία, το φάτε το λουκάνικο, και αυτό με το πολύ γέλιο στον αγώνα αλλά και στο όνομα αυτού του παιχνιδιού, της «πισωκωλομπρούμητης πατατοσπροχνομαχίας»

Τα τελευταία χρόνια τις διοργανώσεις αυτές τι κάνει από το West Side Salonica  ο Αλεξ Διάβολος και πλέον ξανά και εμείς που ξαναρχίσαμε να διοργανώνουμε (έχοντας γνώση… πιστεύω..) το πώς και τι χρειάζεται!

Όπως από τα χέρια μας περνάνε ξανα τα «ΜοτοΚαλλιστία» που εκεί  αυτά γίνονται ανα κατηγορίες , και οι μηχανές ελέγχονται από έμπειρους τεχνικούς  που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο.

Ένα άλλο θέμα ήταν ότι παρά το ότι τρις και λίγο ανέφερα στα ηχεία ότι σε πόση ώρα θα γίνουν αυτά, υπήρξαν οι κλασικοί  οι οποίοι ήρθαν κατόπιν εορτής , παραπονεμένοι γιατί έχουνε τελειώσει αυτά.

Τέλος πάντων. Ένα άλλο θέμα στα «ΜοτοΚαλιστεία» είναι και ότι σε αυτά που διοργανώνουμε , την άποψη δεν την έχει ο θεατής, αλλά οι κριτές.

Και δυστυχώς ή ευτυχώς αυτοί ξέρουν περισσότερα από αυτούς….
Στο τι έχει το κάθε ένα επάνω του , βαθμολογώντας αυτό που φάνετε και όχι αυτό που δεν φαίνετε.

Έτσι λοιπόν, αυτός που έφτιαξε εσωτερικά το μοτέρ του, και το έχει βελτιώσει με άλογα και ότι άλλο ζωντανό θέλει να τρέχει, δεν σημαίνει ότι «είναι και όμορφο!!»

Στα καλιστεία ομορφιάς , έχετε δει ποτέ να βγάζουν βαθμολογία στον εσωτερικό τους κόσμο??
Όχι!!










Η βαθμολογία βγαίνει από αυτό που φαίνετε και βελτιώθηκε!
Από διαφόρους του είδους. Ετσι και εδώ, όσο και να έχεις ρίξει Λεφτά για να το χαμηλώσεις και να βάλεις την προέκταση στο ψαλίδι, αυτό δεν σημαίνει ότι έκανες το ποιο όμορφο, και πολλά άλλα που  δεν θα ήθελα να αναφέρω.

Τέλος πάντων, φέτος είχαμε μια καλή εν μέρει συγκέντρωση, χωρίς να έχουμε κάποιον που να κλαίνε για αυτόν.

Με της κατά τόπους Αστυνομίες είχαμε τα κλασικά εν μέρει μικρά προβλήματα. Όπως και πέρσι στην Καστοριά , όπου η πόλη δεν ήταν αυτή που είχε την οργάνωση με την ΜΟΤ.Ο.Ε για την Παν/νια, αλλά είχε πλέον αυτή όλη την καγκούρικη Πανελλήνια  σε αυτή, σπρώχνοντας όλο και περισσότερο την Αστυνομία να κάνει αυτό που πρέπει για τον τόπο τους.

Έτσι και εδώ έγιναν διάφορα και ειδικότερα την Παρασκευή το βράδυ, ξημέρωμα καλύτερα Σαββάτου , όπου μετά από μια από τις κλασικές Assholeίες που κάνανε, οι … αυτοί που είπαμε πριν , έφθασε και η κατάσταση να κυνηγάνε έναν (όχι ότι δεν έκανε τίποτα και αυτός!!) και να μπούνε μέσα στον χώρο του camping  μεγάλη δύναμη από αυτούς για να πιάσουν αυτόν τον ΕΝΑ που έγινε ο χαμός αυτός.

Διαπληκτισμοί μέχρι το ξημέρωμα είχε τέλος να έρθουν στην Ηγουμενίτσα άλλα δυο πούλμαν της Αστυνομίας για την ενίσχυση αυτών.

Σωστό ή λάθος, να πούμε ότι ο χώρος του Camping  όπου γίνονται οι Πανελλήνιες δεν είναι πανεπιστήμια , για να μπαίνουν μέσα για να γλυτώσουν.
Έτσι για την Assholeία μερικών , να αμαυρώνετε η όλη αυτή οργάνωση και θεσμός.





Αυτά από λίγα εως πολλά γραφόμενα , που πιστεύω κατ΄ εμέ να έδωσαν αρκετά το τι και πως ήταν η φετινή 33η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών από την ΜΟΤ.Ο.Ε

Εμείς εκεί με το δικό μας περίπτερο  όπως και πέρσι , αλλά όπως και άλλες χρονιές  , δείχνοντας την δουλειά μας σε όλο τον Ελληνικό κόσμο της μοτοσικλέτας!

Εύχομαι να περάσατε από εκεί, να θαυμάσατε και να μιλήσαμε ασφαλώς για τα δικά μας αλλά και δικά σας!

Να είμαστε καλά και του χρόνου με υγεία στην 34η!!

 










3 σχόλια:

  1. Καλά τα είπες Θωμα..συμφωνώ και επαυξάνω και ελπίζω στην επόμενη να μπορέσουμε να κοιμηθούμε καμιά ώρα έστω και πρωινή γιατί γουστάρω να μένω στο Camping και όχι στα γύρω δωμάτια της περιοχής. Όσο για τα έκτροπα χωρίς σχόλια. Και του χρόνου με υγεία και χαρά.
    George Mpalis απο West Side Salonika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπαβο ρε θωμα !!!εχεις πραγματικα την σωστη τοποθετηση χωρις φυσικα να ( χαιδευεις ) τα μελοντικα πελατακια !!!οι αληθειες πρεπει να λεγονται !!!αλλα βλεπεις ειναι πολλα τα λεφτα του θεσμου!!! με εκτιμηση φωταρας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο & Φώτη! Χαίρομε που υπαρχουν 1 - 2 -5 - 10 ανθρώποι που δέχονται και πιστεύουν στα λεγόμενα μου.
    Ναι δυστηχώς μπορεί να σκάβω τον λάκο μου, με ότι είπα.
    Αλλά όποιος το διάβασε όλο, θα διάβασε .....ίσως..... ότι οι απόψεις είναι σαν τις κ.....ες όλοι έχουν μόνο μία.
    Αν πιστεύειε ο κόσμος ότι όλο αυτό δεν είναι σωστό όπως το είπα, τότε ας κάνει αυτό που πιστεύει.
    Αν τώρα κάποιοι πιστεύουν σε αυτά που είπα, τότε καλό θα ήτνα να αρχίσουν να έρχοντε και να αλλάξουν λίγο ή πολύ την όλη αυτή εκδήλωση.
    Αναμένω να δω όμως μέχρι που θα παει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή