Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

BMW S-1000 RR Βαφή Τροχών “GOLD”







Στο θέμα της αισθητικής βελτίωσης των αγαπημένων μας μοτοσικλετών ,αυτή την φορά επιδοθήκαμε στην αισθητική παρέμβαση της βαφής των υπέροχα φτιαγμένων τροχών που έχει επιμεληθεί η μαμά BMW. Σαν αρχική ,προ μηνών , παρέμβαση ήταν η τοποθέτηση κίτρινης ανακλαστικής αυτοκόλλητης ταινίας στην περίμετρό τους. Το αποτέλεσμα ήταν φαντασμαγορικό , ιδιαίτερα στο φλάς του φωτογραφικού φακού. Το χρώμα σε μια ζάντα στις μηχανές μας είναι το άλφα και το ωμέγα , όπως χαρακτηριστικά λέγεται , στην βελτίωση στην αισθητική οπτικά.
Στο τομέα όμως της αισθητικής δεν παραμείναμε μόνο στο χρώμα των τροχών , αλλά επεμβήκαμε και στις μανέτες (φρένου – συμπλέκτη ) κάνοντας τις και αυτές στο ίδιο χρυσό που έγιναν οι ζάντες αλλά με την προσθήκη ΜΑΤ βερνίκι και όχι γυαλιστερού όπως αυτές. Ο λόγος είναι ότι έπρεπε να δείχνουν όσο γίνετε ότι αυτές δεν έχουν βαφεί , αλλά είναι το χρώμα τους από την χρωματισμένη χύτευση αλουμινίου που κατεβαστήκανε.
Ένα χρώμα όμως στους τροχούς και μανετες δεν φέρνει την άνοιξη. Το θέμα θέλει τώρα λεπτομέρειες επάνω της με την προσθήκη χρυσών ERGAL βιδών , οι οποίες εκτός από εμφάνιση να αφαιρέσουν και βάρος. (γραμμάρια μεν , καλά δε!)
Στο θέμα της βαφής των ζαντών , εδώ και πολλά χρόνια της υπηρεσίας μου στην αισθητικά βελτιωμένη βαφή, αυτό που κάνω και ίσως «ο μόνος» είναι ότι σπαταλάω περισσότερο χρόνο στην δουλειά μου επάνω στην προεργασία καθαρίζοντας και παρέχοντας ένα χείλος από καθαρό αλουμίνιο χωρίς χρώμα στον περίγυρο του τροχού ακριβώς εκεί από όπου περνάει το ελαστικό κατά την τοποθέτηση του. Ο λόγος? Ένας και μοναδικός (σκεπτόμενος από εμέ) ότι στην αφαίρεση και στην τοποθέτηση των ελαστικών επάνω τους , να μην υπάρχει ούτε μια πιθανότητα το μηχάνημα , ξεμονταδόρος, να προκαλέσει την έξωση του χρώματος από τον τροχό. Αυτό συμβαίνει ούτως ή άλλως και στην κανονική περίπτωση στην οποία οι τροχοί είναι με το χρώμα του εργοστασίου. Αλλά με την συγκεκριμένη επεξεργασία ξεχνάς το ζήτημα της απόσχισης του χρώματος.
Στις συγκεκριμένες ζάντες επιδοθήκαμε και σε ένα ακόμα σχέδιο επάνω στον σχεδιασμό τους καθαρίζοντας το χρώμα μέχρι να φανερωθεί το αλουμίνιο της , στα κέντρα της όπου υπάρχει το σχήμα «αστέρι» μεγαλώνοντας την και φανερώνοντας τις , ποιο ογκώδης.!!
Και ένα ακόμα μέρος το οποιο δεν επιδέχθηκε βαφή αλλά επικόληση

CARBON LOOK
3Μ αυτοκόλλητου είναι επάνω στο πλαστικό φτερό πίσω τροχού επάνω στο ψαλίδη
Τα σχόλια δικά σας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου