Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Βαφή τροχών & δαγκάνας φρένων ZZR 1400



Η  βαφή και το Design  των μηχανών μας είναι κάτι που σαν λάτρεις του είδους αυτού , των μοτοσικλετών, μας κάνει να προσπαθούμε διαρκώς να κάνουμε κάτι που να αρέσει σε εμάς, αλλά περισσότερο πολλές φορές στους τριγύρω μας!



Έτσι και εδώ έχουμε τον λάτρη αυτής της μηχανής, και έρωτά του, όπου δεν μένει για πολύ καιρό χωρίς να κάνει κάτι απλό για να την ομορφαίνει , ακόμα περισσότερο.





Στην περίπτωση μας εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με στάδια αισθητικής βελτίωσης, μιας που όσο γίνετε βελτιώνει και τα μηχανικά, και η επιλογή ήταν να επέμβουμε περισσότερο στις χρωματικές διαβαθμίσεις των τροχών , και των μερών αυτού.


Αρχικά πριν καιρό είχαμε επέμβει σε αυτές και από το μουντό γκρι που είχε , όταν την γέννησε η μαμά Kawasaki  , τις κάναμε μαύρες με ελαφριές τονικές χρυσές διαβαθμίσεις


Κατόπιν έγινε η επέμβαση αλλαγής των δίσκων, και από τους μαμά με 310 χιλ διάμετρο, τοποθετήθηκαν 2 δίσκοι με 330 χιλ διάμετρο, βελτιώνοντας αισθητά το φρένο, αλλά και την οπτική αυτών στους γνωρίζοντες αυτής.



Για την δεύτερη μας επέμβαση, επιλέχθηκε ξανά το μαύρο, αλλά με τονικές διαβαθμίσεις κόκκινες!



Η βάση αυτών είναι με κόκκινο μεταλλικό πέρλα απόχρωσης, με έντονες διαγραμμίσεις κόκκινου (της φωτιάς) ώστε να δώσει αυτή την λάμψη επάνω σε αυτούς.



Στους τροχούς που βάφουμε , πάντα και ίσως μόνο εμείς κάνουμε το εξής επάνω σε αυτές.
Πριν την βαφή, κατά την επεξεργασία αυτής, γυαλίζουμε  το στεφάνι της ζάντας  και κατόπιν το καλύπτουμε ώστε να μην πέσει χρώμα επάνω της .
Έτσι ώστε σε κάθε αλλαγή ελαστικών, να μην υπάρξει ποτέ η αποκόλληση και εκδορά στο χρώμα αυτής.
Παίρνει χρόνο και εργασία αυτό , αλλά είναι κάτι που θα κρατήσει την ζωντάνια του τροχού για πάντα,  και δίνοντας σε αυτόν και  την όμορφη αυτή ασημή ρίγα!
Κατόπιν επιλέχθηκε να επέμβουμε και στον χρωματισμό των δαγκανών από ένα μουντό ξεθωριασμένο χρυσό που είχε, σε ένα ωραίο κόκκινο της φωτιάς, δίνοντας σε αυτές μια ποιο αγωνιστική εμφάνιση!
Τώρα ασφαλώς «περι ορέξεως» θα πει ο καθείς την γνώμη του , περί του ωραίου ή μη!
Αλλά εμείς εδώ στο M-Place  αυτό που κάνουμε  εδώ και 18 χρόνια στο επάγγελμα , είναι να δίνουμε πάντα και μόνο την θετική πλευρά της αισθητικής αυτής βελτίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου