Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Τέλος και για φέτος η αγαπημένη μας Δευτεριάτική Πίστα

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος η αγαπημένη μας Πίστα τις Δευτέρες έλαβε τέλος για την χρονιά 2010!
Ο λόγος είναι απλός και λογικός. Το να οδηγάς σε μια πίστα και να περνάς καλά θέλεις και να βλέπεις μπροστά σου που οδηγάς. Έτσι λοιπόν το θέμα οδήγηση σε πίστα προβλέπει να υπάρχει η ασφάλεια των αναβατών. Η ασφάλεια είναι ενα μεγάλο και περίπλοκο θέμα. Σε απλο όμως βαθμό το θέμα αυτό έχει την εξής για εμάς λογική.
Στην πίστα ξεκινάνε τα Track Mondays στις 6 μμ μέχρι να βραδιάσει και να έχουμ την μισή φωτισμένη πίστα. Ετσι λοιπόν όταν εχθές για παράδειγμα που ήταν η τελευταία ημέρα ξεκινήσαμε στις 6μμ και απο της 8μμ είχε ήδη σκοτινιάσει και στις 8 30 ήταν πλέον νύχτα.
Εμείς επιδεί αγαπάμε αυτό που κάνουμε και έχουμε και την εμπηρία απο την οδήγηση σε πίστες, βάλαμε ένα τέλος σε αυτή την αγαπημένη μας ημέρα και ασχολία.
Με λίγα λόγια. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας κάθε δευτέρα στην πίστα για να μεταδίδουμε σε εσάς ,αυτά που τόσο αγαπάμε.
Τα λέμε λοιπόν ξανά στην πίστα DRIVE PARK στο Νεο Ρύσιο του χρόνου 2011!!!!
Κάπου λοιπόν τον Απρίλιο το 2011 θα τα ξαναλέμε πρώτα ο θέός μαζί για τα αγαπημένα σε πολούς TRACK MONDAYS!!!
Να είστε όλοι καλά (και εμείς ασφαλώς!!)
Εύχομαι να τα ξαναπούμε εντός αλλά και εκτόςπίστας.
Εμείς εδώ στο μαγαζί , σταθερά!!

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΠΑΙΧΙΔΙΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ


Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια καινούρια υπόθεση στον τομέα της αισθητικής βελτίωσης στον χρωματισμό των αγαπημένων μας μοτοσικλετών.
Αυτό ήταν ένα θέμα το οποίο ξεκινούσε από το εργοστάσιο σε βαφές και χρωματισμούς που διέφεραν χρονιά με τη χρονιά και από μοντέλο σε μοντέλο.
Τον τελευταίο συγκεκριμένα χρόνο η παρουσία στο internet από πληθώρα κινέζικων κατασκευών σε καινούρια πλαστικά πλήρως βαμμένα σε αγωνιστικά χρώματα , έχει κατακλείσει την αγορά και ρίξει κατά πολύ την αισθητική παρέμβαση στην αγορά, των επισκευαστών βαφής και design μοτοσικλετών. Το αποτέλεσμα σίγουρα είναι συμφέρον (χρηματικά) προς τον ιδιοκτήτη της μοτοσικλέτας , λόγω του ότι η αγορά τους από το internet κοστίζει τα μισά λεφτά από μια βαφή στα original πλαστικά της αγαπημένης τους. Έτσι λοιπόν πολλοί είναι αυτοί που με την κίνηση τους αγοράζουν τα Made in China πλαστικά για την καλή τους.
Καλό ή κακό?
Δεν μπορώ να σας πω με πλήρη επίγνωση γιατί ας μη ξεχνάμε ότι ειμαι μοτοσικλετιστής και στο επάγγελμα τα τελευταία 16 χρόνια βαφές μοτοσικλετών και design airbrushing . Το θέμα μας δεν είναι όμως την εργασία μου και την τέχνη μου , αλλά την κατασκευή και εισαγωγή των εν λόγο πλαστικών με την κυκλοφορία τους στην Ελληνική αγορά. Το αν θέλει κάποιος να τα βάλει , ας τα βάλει! Δεν είναι εκεί το θέμα!
Το θέμα είναι ότι μην περιμένει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης να φορέσει τα εν λόγο πλαστικά έχοντας την καλύτερη εφαρμογή και παρουσία της καλής του. Στο κοινό βλέμμα ….ναι δεν μπορεί να δεις τις λεπτομέρειες , αλλά σε ένα μάτι τεχνικό θα δούμε πολλά. ¨Ένα από αυτά είναι η ποιότητα του πλαστικού το οποίο εκτός του ότι δεν εφάπτεται τελείως το ένα με το άλλο αφήνοντας αρκετά κενά. Ένα άλλο είναι ότι με την πάροδο του χρόνου έχουν δει τα μάτια μας πολλά από αυτά να ραγίζουν και να σπάνε σε σημεία ,χωρίς την παραμικρή ενόχληση από τον αναβάτη.
Τι θέλω να πω με όλα αυτά (τα λίγα για το θέμα) είναι ότι αν θέλετε να κάνετε μια αισθητική παρέμβαση στην καλή σας με τον συγκεκριμένο τρόπο , κάντε την , αλλά μην μετά κράζετε αυτούς που σας τα πούλησαν μέσω διαδικτύου . :Αυτοί θέλουν απλά να τα σπρώξουν αν τον κόσμο.
Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε δυο μοτοσικλέτες με την ίδια βαφή. Η μία είναι από το εργοστάσιο (με παρεμβάσεις του χεριού μου σε μερικά σημεία όπως βαφή ζάντες στο πορτοκαλή και το φτερό στο ψαλίδη πίσω τροχού στα χρώματα της REPSOL) στο CBR 1000RR REPSOL και η άλλη στο CBR 600RR με πλήρες κιτ πλαστικών από την Κίνα. Το αποτέλεσμα? Είναι ότι σε πολλά σημεία τοποθετήθηκαν πλαστικά original για να μπορέσουν αυτά να κουμπώσουν με τα Κινέζικα σωστά αλλά και σε σημεία που αντί για κούμπωμα και βίδες ,τοποθετήθηκε tire rap δεματικό πλαστικό. Σαν τελειωτικό αποτέλεσμα οπτικά στον αδαή είναι τέλειο, αλλά στο έμπειρο μάτι ΔΕΝ!! (Ελληνιστή)





Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Μπορεί να σας άργησα για άλλη μια φορααα αλλα......

Η καθιερομένη μας Πίστα τις Δευτέρες ή Αγγλιστή TRACK MONDAYS
έφθασε για άλλη μια χρονιά στο τέλος της.
Ο λόγος είναι για εσάς όλους που έρxεστε κάθε Δευτέρα στην πίστα Καρτ στο Νέο Ρύσιο για την απογευματινή μας-σας ενασχόληση με την αγωνιστική , κατα κάποιο τρόπο οδήγηση.
Ο λόγος είναι απλός και λογικός, δλδ τι? Το θέμα όταν πάμε κάπου να περάσουμε καλά τότε περιμένουμε αυτό το καλό να έχει περίοδο.
Δλδ! ¨Οταν πας σε μια πίστα για προπόνηση θα ήθελες να έχει καλό φως για να απολάυσεις την οδήγηση. Στην συγκεκριμένη πίστα έχει φωτισμό, αλλά όχι σε ολόκληρη την πίστα αλλά μόνο στην μισή μπροστά απο την καφετέρια.
Για αυτό λοιπόν τον λόγο και εμείς όπως και πέρσυ αποφασίσαμε να σταματήσουμε την αγαπημένη μας ενασχόληση με την οδήγηση σε πίστα για τον άλλο χρόνο. Πότε? Περίπου του χρόνου το πάσχα, δλδ Απρίλιο. Το πότε και πως θα ενημερωθήτε και απο αυτό το blog αλλά και αποτο μαγαζί μας.
Έτσι λοιπόν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή και την Δευτεριάτικη αυτή απασχόληση. Με μεγάλη στεναχόρια σταματάμε όπως και πέρσυ.
Δεν πειράζει όμως σίγουρα του χρόνου γεροί να είμαστε και πάλι θα περνάμε τις Δευτέρες μαζί.
Εγώ πέρσυ πέρασα στην άλλη μεριά, αλλά πάλι η Δευτέρα μου ήταν και φέτος εκεί... έστω και χωρίς μηχανή να οδηγώ.
Να είμαστε καλά και του χρόνουμε υγεία.
Οπότε μη ξεχάσετε...... TRACK MONDAYS is going to END this Year!